BIO

Pau Carrió i Llucià

Barcelona, 1981

Llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona (2004).

Va formar part  durant 6 temporades de l’equip de direcció artística del Teatre Lliure primer com a Assistent de l’equip de direcció (2008-10) i després com a Adjunt a la direcció artística (fins el 2014). Des d’aquesta posició, a més a més de col·laborar en la tasca de la programació de les temporades compromeses entre aquest període, va dirigir els cicles Cartes Lliures, Aixopluc (cicle de companyies joves) o Tinta d’ambrosía i va treballar en la redacció del contracte programa. És docent a Eolia, al Col·legi del teatre i a l’Obrador de la Sala Beckett  entre d’altres escoles d’estudis superiors de Teatre.

 • El 2017 va dirigir, versionari traduïr Nit de Reis o el que vulguis de W. Shakespeare. Teatre Lliure. Festival GREC.
 • També el 2017 estrena la seva versió i direcció de L’Hostalera de Carlo Goldonien una producció de la Perla 29. Reposada i en gira, aquest 2018.
 • El 2016 va dirigir, versionari traduïr Hamlet de W.Shakespeare al Teatre Lliure. Premi Butaca a la millor interpretació. Reposada el 2017.
 • També el 2016 va dirigir les tres sessions de poesia catalana, Tinta d’Ambrosia al Teatre Lliure.
 • El 2014 va dirigir, versionar i traduïr Victòria d’Enric V de W.Shakespeare. Teatre Lliure i Festival GREC.
 • El 2013 va dirigir i traduïr Ivan i els gossos de Hattie Naylor al Teatre Lliure, Premi Crítica Serra d’Or al Millor espectacle teatral. Reposat i en gira la temporada següent.
 • El 2013 també dirigeix la lectura de La Sonata dels Espectres d’August Stindberg. Teatre Lliure.
 • El 2013 conjuntament amb Marc Artigau va dirigir i cohordinar el cicle per a companyies emergents Aixopluc a l’Espai Lliure .
 • La temporada 2011/12 al Teatre lliure ser responsable del cicle Cartes Lliures assumint la coordinació, la direcció i la dramatúrgia de les vuit sessions. De les quals se’n varen reposar Cartes des de Tahrir a La Seca Espai Brossa, les Cartes entre Porcel i Villalonga Les Cartes Impertinents de M.A.Capmany en múltiples ocasions al mateix teatre Lliure.
 • L’any 2010, també al Teatre Lliure, va dirigir i realitzar la dramaturgia de l’espectacle poètic Només uns versos.
 • El 2009 va dirigir Hedda Gabler, de Henrik Ibsen, una producció de la Perla29 a Biblioteca Nacional de Catalunya.
 • El 2006, en la seva primera col·laboració amb el Teatre Lliure, va dirigir Davant de l’Home: Thomas Bernhard d’Esteve Soler.

Imparteix diferents cursos i tallers d’interpretació i ha participat en múltiples forums i taules de debat sobre el sector cultural. Ha muntat diversos actes institucionals, recitals i inauguracions per a diferents empreses i institucions, ha fet de guionista, de guitarrista i vocalista en diversos grups.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s